plussbyen slemmestad

grunderbyen slemmestad

Gode innspill til Plussbyen Slemmestad

Seminaret Plussbyen #2 - "Hvordan skal vi bygge Plussbyen"ga en rekke gode innspill til den videre planleggingen av Plussbyen Slemmestad. 

Leder av utvalg for miljø, klima og samferdsel i Røyken kommune, Elisabeth Holter-Schøyen (V) åpnet seminaret med store ambisjoner for den videre utviklingen av Slemmestad.

Marianne Kjendseth Wiik fra SINTEF gikk gjennom definisjonene på en Plussby, og hva som må til for at vi skal  ta steget fra plussbygg til plussbyer.

Les mer: Gode innspill til Plussbyen Slemmestad

Lysplan for Slemmestad - konkurranse

 slemmestadlys

Slemmestad Brygge, Røyken kommune og Papirbredden Innovasjon AS har i samarbeid med Husbanken og Lyskultur utarbeidet grunnlaget for en lysplan for Slemmestad. 
Kompetansetilskuddet fra Husbanken gir støtte til forsøksprosjekter og informasjonsformidling knyttet til miljø og energi, universell utforming og byggeskikk. Lyskultur har arbeidet aktivt for å tilrettelegge prosjektet med universell utforming som strategi. 

Lysplanen er bestilt av Slemmestad Brygge AS i samarbeid med grunneierne i Slemmestad sentrum og Røyken kommune i forbindelse med arbeidet med områdeplan for Slemmestad sentrum. Røyken kommune har gjennom politiske vedtak bestemt at det skal være utarbeidet egen lysplan for alle større reguleringsplaner i kommunen. Røyken kommune har ambisjon om å være en kommune som satser på lys gjennom lysplaner, arrangement som den internasjonale lysfestivalen, Factory Light Festival og samarbeid med kompetansemiljøer. 

Les mer i Innbydelsen som lastes ned.

Last ned innbydelse og illustrasjoner her:
20150305 Innbydelse til Anbudskonkurranse - Lysplan for Slemmestad
Slemmestad Kart Geologipunkter
Slemmestad Kart over sentrum med avgrensinger
150302_Slemmestad_situasjonsplan_Vaterland_01

Interesserte firmaer og miljøer bes levere etterspurt materiale innen den 26.3.2015 til prosjektleder Arve Vannebo på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller post, Papirbredden Innovasjon AS, PB 822, 3007 Drammen 

plussbyen illustrasjon

Plussbyen Slemmestad har som mål at Nye Slemmestad skal bygges slik at energibruk og CO2- regnskapet ikke bare går i null, men gir et positivt bidrag. Det er trygt hva man kan kalle en hårete målsetting, men uten høye ambisjoner skjer det ingenting. Plussbyen Slemmestad handler om å undersøke alle muligheter som finnes, bruke de flinkeste fagmiljøene vi har og involvere alle aktører i Slemmestad til samarbeid.

royken

slemmestadbrygge logo

pias

I samarbeid med:

bfk logo footer

 

 

husbanken footerlogo

 

blackpatch