Program plussbyen #3

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Seminar om sosial og helsefremmende byutvikling

plussby3

Plussbyen Slemmestad skjer nå. Vi skal skape et levende bysentrum det er godt å bo i. Der helse og bolyst er integrert, og hvor møteplassene blir brukt av alle. I Plussbyen Slemmestad tenker vi helhet. Økt livskvalitet er målet.

Kom og hør hvordan fremtidens byer ser ut, og hvordan vi kommer oss dit. Seminaret er gratis, men vi ønsker påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. pga. bestilling av lunsj.

 

Fullt hus for Plussbyen Slemmestad

plussbyen arr
Seminaret om utslippsfrie transportløsninger i Sekkefabrikken ble meget vellykket. Stor takk til alle som var til stede og meget inspirerende innledere.
Ordførere, rådmenn, utbyggere, planleggere og innbyggere fikk se hva næringene kan gjøre for en mer  effektiv og utslippsfri transport med elektriske biler, busser, sykler og båter.

Les mer: Fullt hus for Plussbyen Slemmestad

Plussbyen Slemmestad - Framtidens transportløsninger er utslippsfrie

plussbyen slemmestad

Seminar i Sekkefabrikken, Slemmestad  - 9.11.16.  
I Røyken er det store ambisjoner om å skape  Plussbyen Slemmestad. Vi ønsker å lage et bysentrum som produserer mer energi enn det forbruker, og som legger til rette for utstrakt bruk av smarte løsninger. I Plussbyen Slemmestad tenker vi helhetlig, og transport er en sentral del av regnestykket. 

Les mer: Plussbyen Slemmestad - Framtidens transportløsninger er utslippsfrie

Undersøkelse handlemønster Slemmestad

Shazana presentererI samarbeid med Papirbredden Innovasjon AS og Røyken Næringsråd har Master-studenten Shazana K Zaman fra NMBU på Ås laget en undersøkelse av handlemønster i Gamle Slemmestad og bistått i arbeidet med å styrke sentrumshandelen i Slemmestad. Du kan lese hennes anbefalinger her:  Presentasjonen (ppt)
Og lese svarene i undersøkelsen her:  (PDF)

Rapport Kreative Slemmestad

forsiderapport webKreative Slemmestad har vært et stedsutviklingsprosjekt som har hatt fokus på å skape arbeidsplasser og aktivitet i kulturnæringene i Slemmestad. I løpet av prosjektet har mer enn 20 bedrifter og enkeltpersoner etablert seg i Slemmestad. Samtidig har prosjektet hatt stort fokus på å skape aktivitet og legge til rette for stedsutvikling gjennom at Slemmestad er et sted hvor det skjer ting og at det skapes arbeidsplasser. Hele rapporten ser du her

Factory Light Festival får internasjonal støtte

Factory Light Festival har fått støtte til samarbeidsprosjektet "Lightbridge" med den polske lysfestivalen "Bella Skyway" i Torun. Festivalene har jobbet med et samarbeidsprosjekt over to år, og har nå fått nesten en million kroner fra EØS-programmets kulturmidler. For lysfestivalen i Slemmestad er dette en fantastisk mulighet til å jobbe med noen av Europas beste lyskunstnere og designere. Det er mange søkere til EØS-midler, og det er en stor anerkjennelse for lysfestivalen i Slemmestad å komme med på listen her.

Mer info om tildelingen:

Innvilgete prosjekter fra EEA-grants 2014

De nominerte til årets lyspris

lyspris nom
Listen over de nominerte til årets lyspris (som deles ut i Slemmestad) er nå tilgjengelig. Last ned listen med en presentasjon av prosjektene HER.

Nasjonal Lyspris deles ut i Slemmestad !

lysprisÅrets største lysbegivenhet finner sted på
Sekkefabrikken i Slemmestad 26. november

Program:

  • 16.00 Velkommen v/Rune Kjølstad, ordfører i Røyken kommune.
  • Presentasjon av Slemmestad 2020. Oppmøte på torget.
  • Lysvandring på ulike områder hvor vi vil få oppleve lysdesign spennende ulike belysningsløsninger.
  • Registrering og mingling i Sekkefabrikken med lett servering
  • Velkommen v/Katia Valerie Banoun, daglig leder Lyskultur
  • Landskapsarkitekt Rainer Stange, Dronninga landskap
  • Urban light planning v/Mark Major
  • Utdeling av Lysprisen 2013 ved Juryleder Kristin Bredal. De nominerte presenterer sine prosjekter.
  • Dj, Lysshow og baren åpen utover kvelden

Les mer på Lyskultur

Foto: Gard Gitlestad

Factory light festival

flf slemmestad

Factory Light Festival ble en suksess !

Ca 2000 mennesker besøkte Slemmestad og fikk ta del i en fantastisk fin festival. Stor takk til alle involverte !

Se RHA sin billedserie Her

 

 

 

Factory Light Festival er støttet av Buskerud Fylkeskommune, Røyken kommune, Sparebankstiftelsen, DNB, Norcem, Slemmestad brygge og arrangeres i samarbeid med Høgskolen i Buskerud, Lyskultur, Røyken kulturskole og Sekkefabrikken kulturhus

Verktøy for Næring

verktoeyfornaering program

Årets nyttigste kurs for deg som vil utvikle egen kulturnæring: Papirbredden Innovasjon AS arrangerer sammen med Øvre Eiker kommune og Vestregionen kurset "Verktøy for næring". I løpet av fem kurskvelder får du utviklet eget nettverk, og lære av flinke kursholdere om etablering, kommunikasjon, identitet, marked, plan, utvikling. Les program HER, og meld deg på her.

Statsteatret kommer til Slemmestad for tredje gang !

dansketid
Torsdag 30.5. Kl. 2000
Første gang var det 60 publikummere, andre gang 90 ..
– Ta med en god venn på en meget hyggelig teateropplevelse i Slemmestad – så blir vi over 100 denne gangen !
Statsteatret med noen av Norges fremste skuepillere lager teater for alle. Utgangspunktet for forestillingene er Norgeshistorien, og denne gangen er vi kommet fram til Dansketiden.
Statsteatret er allerede blitt varme Slemmestadvenner – ta de godt i mot når de kommer til oss igjen !

Billetter og mer info på
http://www.sekkefabrikken.no/dansketid/

Seminar Slemmestad2020

seminarinvittHusbanken, Røyken kommune og grunneierne inviterer til seminar om stedsutvikling i  Slemmestad.  Tre team har arbeidet med å finne fram til visjoner for transformasjon og utvikling av Slemmestad. Fokus har vært energi/bærekraft, universell utforming/tilpasning, behovene til en stadig eldre befolkning, kvalitet/byggeskikk og boligtypologi.

Sekkefabrikken: 24.5. Kl 0900 – 1300

Last ned mer info her

Workshop Slemmestad 2020

modell
Slemmestad2020 i samarbeid med Husbanken hadde den 22.4. tre fagteam på besøk i Sekkefabrikken for å jobbe med innspill til områdereguleringen og utvikling av Slemmestad.

Slemmestad2020 er et stedsutviklingsprosjekt som skal legge til rette for en framtidsrettet utvikling av Slemmestad.  Målet er å gjøre Slemmestad til en tett og attraktiv kystby med vekt på Husbankens tre kvalitetskriterier:

Miljø og energi, universell utforming og kvalitet i utforming/arkitektur.

Les mer: Workshop Slemmestad 2020

royken

slemmestadbrygge logo

pias

I samarbeid med:

bfk logo footer

 

 

husbanken footerlogo

 

blackpatch